Cos Cumparaturi

Nu ai niciun produs in cos

Cadru legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 30 de zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Consumatorul, inainte de expirarea perioadei de returnare (14 zile calendaristice), trebuie sa informeze S.C. PETKIT SHOP SRL cu privire la decizia sa de returnare, prin trimiterea urmatorului formular la adresa Localitatea Craiova, Strada dealul spirei, Nr 15, Judet Dolj sau pe adresa de email contact@petkit.ro .

“Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Data primirii produselor:
– Numarul facturii*/Numarulcomenzii*:
– Numele clientului:
– Adresa clientului:
– Numar telefon:
– Semnătura clientului (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie):
– Doresc inlocuirea produselor / Doresc returnarea banilor
– Data:
– Motivul returului (optional):  ……………………………………………………………………………………………………………………………………..“

(*) A se elimina mentiunea inutila, dupa caz

Exercitarea dreptului de retragere

Foarte important pentru a va exercita dreptul de retragere/retur trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra la adresa de e-mail contact@petkit.ro . Dupa analizarea optiunii de retragere, va vom transmite pe e-mail solutionarea cererii de retragere. Orice cerere de retragere primita va fi analizata si solutionata conform preverilor legale aplicabile in functie de tipologia produselor ce fac obiectul acesteia.

Daca cererea de retragere este confirmata de catre noi, vom rambursa suma aferenta produselor ce face obiectul cererii de retragere pe care am primit-o de la dvs., cu exceptia costurilor de livrare, nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Plata contravalorii produselor se va face prin banca in contul bancar specificat de catre Cumparator.

Ne rezervam dreptul de a amana rambursarea contravalorii produselor pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (nederiorat si cu documentele care l-au insotit – factura, certificate de garantie etc.).

Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

  • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 30 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. ;
  • Produse aduse pe comenzi speciale;
  • Medicamente de uz veterinar cu prescriptie
  • Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate;
  • Produse pentru consumul/utilizare a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinţa de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;
  • Produsele alimentare comercializate prin intermediul Site-ului, care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid sau nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena sau care au fost desigilate de consummator;;
  • Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.